در طول ماههای مرداد و شهریور سالجاری اعضای هیاتمدیره سازمان تامیناجتماعی مبلغ 377میلیونتومان و اعضای هیاتامنا مبلغ 463میلیونتومان از محل اعتبارات غیرشمول برای خود پاداش در نظر گرفتهاند.
به نقل از روزنامه شرق ، هزینههای غیرشمول عنوانی است که از مهر 91 برای واریزهای بیحساب و کتاب، پاداشهای میلیونی هیاتمدیره و هیاتامنای تامیناجتماعی به خود و بعضی از تشکلهای صنفی و نامههای محرمانه انتخاب شده است؛ آن هم در سازمانی که با کسری بودجه شدید برای پرداخت مستمری بیمهشدگانش مواجه است و از نقطه سربهسری عبور کرده است.
در نامه علی روحبخش، معاون اداریومالی صندوق تامیناجتماعی به دولتخواه عضو هیاتمدیره این سازمان به تاریخ 10 شهریور 92 وی پرده از بخش کوچکی از بریزوبپاشها در تامیناجتماعی برمیدارد که گویی به روالی مرسوم بهویژه در زمان مدیریت مرتضوی تبدیل شده است. پس از وی و در دوران سرپرستی صمداله فیروزی نیز پی گرفته میشود. در این نامه معاون اداری و مالی اذعان دارد که اگر قرار باشد گزارش کاملی ارایه شود حداقل به 30 روز وقت نیاز دارد.
در آییننامهای که در تاریخ 91/7/4 به تصویب هیاتمدیره سازمان تامیناجتماعی رسیده و در 91/5/14 از سوی مرتضوی تصویب شده است، مقرر شده که قسمتی از بودجه این سازمان بهعنوان غیرشمول در اختیار مدیرعامل قرار گیرد و بر اساس دستورالعملی که به تصویب هیاتمدیره میرسد هزینه شود. برابر این آییننامه در سال 81 مقرر شده بود تا پنجصدمدرصد از محل سرجمع اعتبار مواد آیین نامه در اختیار هیاتمدیره صندوق قرار گیرد که موارد مصرف آن مشخص است و حرفی از پاداش به هیاتامنا و هیاتمدیره در زمان تصویب در سال 81 نیامده است. بعدا با اصلاحیه دیگری در زمان مرتضوی مدیرعامل نیز به عنوان مرجع پرداخت از محل غیرشمول تعیین شد.
در ابتدای سال 92 در زمان ابلاغ سهدوازدهم بودجه سازمان تامیناجتماعی هزینههای غیرشمول نیز افزایش 25درصدی مییابد. در مردادماه در جلسهای با حضور علی روحبخش، معاون اداری و مالی، مرتضوی و دولتخواه، رییس هیاتمدیره در خصوص هزینههای غیرشمول استعلام کتبی میشود و دولتخواه بهعنوان رییس هیاتمدیره بهصورت شفاهی و کتبی در حضور مرتضوی بر اجرای دستورالعمل هزینههای غیرشمول کمافیالسابق تاکید میکند، اکثریت هیاتمدیره آن را امضا میکنند و جهت اجرا و ابلاغ در اختیار مرتضوی قرار میگیرد. در ادامه هیاتمدیره بهصورت مرتب مصوباتی در رابطه با پرداخت هزینههای مورد نظر از محل غیرشمول داشتند که اجرایی میشود.
در ادامه مروری داریم بر برخی از درخواستهای اعضای هیاتمدیره تامیناجتماعی، نمایندگان کارگران در هیاتامنا و اعضای هیاتامنا که به موجب آن پاداشهای کلان و کمکهای بیحساب و کتابی را برای خود منظور کردهاند.
در آذر سال 91 با تقاضای آقای یاراحمدیان بهعنوان نماینده کارگران در هیاتامنا مبلغ یکهزارمیلیونریال در قالب کمک به تشکل صنفی وی پرداخت میشود.
در راستای بذل و بخشش به تشکلهای کارگری مجددا در چارچوب چهلوچهارمین جلسه هیاتامنای سازمان تامیناجتماعی از محل اعتبارات غیرشمول مبلغی بالغ بر 15میلیاردریال به تشکلهای عالی رسمی کارگری پرداخت میشود تا به تساوی بین خود تقسیم کنند.
اعتمادزاده، عضو هیاتامنا طی نامهای با مهر محرمانه و خیلی فوری در تاریخ 11مرداد سالجاری مصوبه هیاتامنای سازمان تامیناجتماعی را برای پرداخت پاداش از محل منابع غیرشمول صندوق تامیناجتماعی به چهارنفر به نامهای عی، غر، می، مپ، اعضای هیاتامنای سازمان تامیناجتماعی هر یک به مبلغ 120میلیونریال که مبلغ مذکور در نامهای بهعنوان پاداش توافق شده طبق نظر عباسی، وزیر وقت پرداخت شد.
مجددا بهموجب نامه به تاریخ 14مرداد 92 که به امضای پنجنفر از اعضای هیاتامنای سازمان رسیده است و عباسی، وزیر وقت تعاون، کار و رفاهاجتماعی با آن موافقت کرده و دستور داده که به هریک از اعضای هیاتامنا مبلغ 500میلیونریال پرداخت شود.
به موجب نامه مورخ 15مرداد 92 از طرف دکتر سیدحسن اعتمادزاده، دبیر و عضو هیاتامنای سازمان تامیناجتماعی با ابلاغ مصوبه جلسه مورخه 14مرداد 92 هیاتامنا مقرر کردند از محل اعتبارات غیرشمول مبلغ 150میلیونریال برای هزینههای ضروری و جلوگیری از اتلاف وقت در اختیار نماینده وی آقای ص قرار گیرد.
بر اساس نامه مورخ چهارمشهریور 92 در چارچوب مصوبه هیاتمدیره در خصوص نحوه پرداخت حقوق و مزایای صمداله فیروزی در مدت ماموریت وی در سالهای 88، 89 و 90 در وزارت رفاهوتامیناجتماعی مقرر شد کلیه مزایای متعلقه تا پایان مدت ماموریت در سنوات مذکور از جمله کارانه، بهرهوری، همتراز با معاون مدیرعامل در سنوات مذکور که در وزارت رفاه مامور به خدمت بودند از محل اعتبارات غیرشمول محاسبه و پرداخت شود.
در زمان ابلاغ نامه مذکور فیروزی، سرپرست سازمان و عضو هیاتمدیره سازمان مشغول به خدمت بود و مبلغ مورد محاسبه 569میلیونو969هزارو309ریال بوده است و به لحاظ اینکه از محل اعتبارات جاری از محل قانونی قابل پرداخت نبود هیاتمدیره مصوب کردند این مبلغ از محل اعتبارات غیرشمول پرداخت شود.
بر اساس مصوبه دیگری در مورخ 14مرداد 92 جلسه هیاتمدیره از طرف دولتخواه ابلاغ شده به موجب بندیک این مصوبه مقرر شده بود که «به منظور پرداخت حقالزحمه و تقدیر و تشکر از زحمات کلیه افراد (سازمانی، غیرسازمانی و وزارتی به انحای مختلف از ابتدای سال 92 تا آن تاریخ در امور مرتبط با صندوق اعم از «تهیه و تدوین برنامه و بودجه و تبصرههای ذیل آن، بررسی صورتهای مالی 86 تا 90، مجامع برگزارشده و ماموریتهای محوله داخلی و…» مقرر شد از سوی مدیرعامل صندوق مبلغ 150میلیونریال (در قالب کارت هدیه) از محل خارج از شمول در اختیار هر یک از اعضای هیاتمدیره قرار گیرد.» این مبلغ در اختیار اعضای هیاتمدیره قرار گرفت.
در تاریخ چهارمشهریور 92 به موجب نامه دولتخواه به فیروزی با عنوان سرپرست سازمان بدون ذکر شماره مصوبه و تاریخ مصوبه درخواست پرداخت مبلغ 300میلیونریال بهصورت علیالحساب به هریک از هفتنفر اعضای هیاتمدیره بهعمل آمد که فیروزی در تاریخ چهارمشهریور 92 خطاب به معاون اداری و مالی اعلام کرد دستور پرداخت آن را صادر کند. مبلغ 30میلیونتومان مذکور موضوع دستور جناب فیروزی در تاریخ چهارمشهریور 92 پرداخت شد و این مبلغ جدای از مبلغ 15میلیونتومانی است که پیش از آن به اعضای هیاتمدیره پرداخت شده بود.
به موجب نامه دیگری به تاریخ ششمخرداد 92 هیاتمدیره مقرر میدارد بهمنظور قدردانی از زحمات رییس هیاتمدیره وقت، پنج سکه تمامبهارآزادی از محل اعتبارات غیرشمول خریداری و در مراسم تودیع به نامبرده اهدا شد.
در حالی که در دولت احمدینژاد و مدیران منصوب وی در سازمان تامیناجتماعی کارهای پژوهشی به فراموشی سپرده شده بود و موسسه عالی پژوهش این سازمان تعطیل شد به یکباره از سوی آقای عسگریان، عضو دیگر هیاتمدیره سازمان یک طرح پژوهشی تعریف میشود. با دستور فیروزی که پس از برکناری مرتضوی مدت کوتاهی سرپرستی سازمان تامیناجتماعی را برعهده داشت مبلغ هزارو600میلیونریال در اختیار وی جهت انجام این طرح پژوهشی قرار میگیرد.
بررسیهای «شرق» نشان میدهد تمام پاداشهایی که اعضای هیاتمدیره و هیاتامنا برای خود منظور کردند تمامی در مدت دوماه، مرداد و شهریور و زمان انتقال دولت و استقرار دولت جدید پرداخت شده است، حال آنکه در مصوبه هزینههای غیرشمول سال 81 مقرر شده بود این هزینهها برای پرداخت جهت کمک بلاعوض و اعطای وام قرضالحسنه به بیمهشدگان، مستمریبگیران، کارکنان، کانونهای بازنشستگان، موسسات و… حسب تشخیص پرداخت شود و نامی از اعضای هیاتمدیره و هیاتامنا در این میان نیست.
در نامه معاون اداری و مالی به دولتخواه 27 مورد صورت جلسه و درخواست هیاتمدیره ذکر شده که عمده آن برای پاداشهای خود اعضای هیاتامنا و هیاتمدیره بوده است و همچنین در این نامه آمده است بررسی مصوبات و حساب و کتاب آنها در ظرف 24ساعت عملی نیست و نیاز به یکماه فرصت دارد. از مجموع اعضای هیاتمدیره و هیات امنای قبلی، تمامی اعضای هیاتمدیره از جمله دولتخواه، پرهیزگار، فیروزی، عمادی، صابر و عسگریان در مسند خود باقی ماندهاند اما اعضای هیاتامنا تغییر کردهاند.
Saturday, 23 November , 2024