به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا، مجتبی امامی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در تشریح توافقنامه تغییرات آب و هوایی در پاریس و امضای پیشنویس آن اظهار داشت: کاهش انتشار گازهای گلخانهای یکی از اصلیترین ملزومات این توافقنامه است و به این موافقتنامه نباید نگاه بخشی داشت؛ این سند الزامآور است.
وی ادامه داد: این سند در خصوص حداقل دو برنامه توسعهای ما تاثیر میگذارد و هنوز برنامه ریزی نکرده چیزی را پذیرفتیم؛ اینها کانالهای جدیدی برای فشار است و این رویکرد مدام ادامه دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: این توافقنامه که به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانهای است اهرم بیشتر بر کشور است که چه صنایعی کار کنند و چگونه کار کنند؟ این نوعی اعمال فشارهای غیرمستقیم به کشور خواهد بود.
امامی اظهار داشت: محدودیت شدید در صنایع انرژی، نفتی، دامداری و گاوداری در کشورمان حتمی است و الا باید تکنولوژیهای ما ارتقا پیدا کند و هزینههای آن نیز سرسامآور است؛ البته به احتمال زیاد در این سند تعهدات مالیاتی نیز دادهایم یعنی اگر نتوانیم به کاهش انتشار بپردازیم باید مالیات کربن را بپردازیم.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) تاکید کرد: مسئولان وزارت امور خارجه باید این سند را ترجمه کرده و برای مردم و کارشناسان توضیح لازم را ارائه دهند؛ باید ابتدا فهم لازم از توسعه و یا کاهش انتشار گازهای گلخانهای را به دست آورد و سپس به اصلاح آن اقدام کرد.
بیست و یکمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (COP21) در آذر سال گذشته در پاریس برگزار شد و پیشنویس توافقنامه این نشست با موافقت تمام کشورهای شرکتکننده و به اتفاق آرا به تصویب رسید.
در متن این توافق که تعهد به آن از لحاظ قانونی الزامی است از کشورهای جهان خواسته شده برای محدود ماندن افزایش گرمای زمین به 1.5 الی 2 درجه سانتیگراد تلاش کنند.
مراسم امضای این توافقنامه 22 آوریل در محل سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد و کشورهای جهان بر کاهش انتشار گازهای گلخانهای و سایر تعهدات تأکید کردند.
انتهای پیام/
Monday, 25 November , 2024