بنتونیت یکی از مهمترین مواد چسبنده ای است که جهت افزایش استحکام مکانیکی گندله خام به سنگ آهن اضافه و باعث ایجاد پیوند شیمیایی بین ذرات ریز سنگ آهن می شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه اصفهان، این ماده چسبنده استحکام گندله خام را بهبود می بخشد و مشکلات ناشی از خشک شدن گندله را برطرف می کند.

کارشناس آهن سازی فولاد مبارکه با بیان اینکه ساخت این دستگاه در قالب یک طرح تحقیقاتی تعریف و اجرا شد، گفت: گندله محصول نهایی فرآیند گندله سازی و ماده اولیه برای فرآیندهای تولید آهن خام در کوره بلند و تولید آهن اسفنجی به روش های متعدد احیاء مستقیم است از این رو کیفیت آن باید مطلوب باشد.

هادی قاسمی با اشاره به نقش بنتونیت در فرآیند تولید گندله اضافه کرد: ذرات بسیار ریز بنتونیت مناسب ترین عامل پیوند دهنده ذرات گندله است.
وی اظهار کرد: برای تعیین میزان جذب آب توسط بنتونیت از سه نوع آزمایش شامل تورم بنتونیت با استفاده از آب مقطر، انسلین نف (Enslin-Neff ) و پلیت می توان استفاده کرد که در آزمایشگاه آهن سازی، آزمایش تورم بنتونیت به عنوان مبنای کیفیت بنتونیت در نظر گرفته می شود که در این آزمون نیاز به پاشش بنتونیت است.

قاسمی ادامه داد: با توجه به اینکه پاشش بنتونیت بصورت دستی در دهانه استوانه مدرج و بصورت تک لایه مشکلاتی داشت، برای رفع این معضل و کاهش یا حذف خطای انسانی در آزمایش تورم بنتونیت، طرح ساخت یک دستگاه اتوماتیک و قابل تنظیم جهت پاشش خودکار بنتونیت در سطح آب، در دستور کار آزمایشگاه قرار گرفت.
فولاد مبارکه اصفهان با تولید سالانه بیش از ۵٫۶ میلیون تن ورقهای فولادی بزرگترین تولید کننده فولاد کشور است.