دبیرکل جمعیت ایثارگران ضمن ارائه پیشنهادی برای وحدت اصولگرایان در انتخابات پیش رو گفت: در حال حاضر تلاشهای مختلفی برای وحدت صورت میگیرد ضمن اینکه ما دیدگاههایمان را به آقای تقوی انتقال دادیم و در عین حال گفتیم هر کس هر تلاشی در این راستا کند، ما آن را قبول داریم.
به گزارش مبارکه نا به نقل از نامه نیوز، حسین فدایی دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در آسیب شناسی فعالیت احزاب در کشورمان اظهار داشت: نظامهای سکولار و نظامهای غربی در رقابتهای سیاسی با اینکه حکومتهایشان مبتنی بر فعالیت حزبی است، اصل نظام را نفی نکرده و یک خط قرمزهایی را رعایت میکنند.
فدایی ضمن انتقاد از فعالیت برخی احزاب خارج از چارچوب نظام و معیارها، تصریح کرد: متاسفانه ما با این پدیدهها مواجه شدیم؛ به اعتقاد ما فعالیت احزاب بعد از حاکمیت مردم و حاکمیت الهی است؛ یعنی احزاب نظام اسلامی و الزاماتِ آن را پذیرا هستند و بعد از اعتقاد و باور به الزامات نظام اسلامی، فعالیت سیاسی خودشان را سامان میدهند.
*زمینه شکل گیری جمعیت ایثارگران در سال 75
دبیرکل جمعیت ایثارگران با اشاره به شکل گیری جمعیت ایثارگران در سال 75 ادامه داد: این جمعیت با توجه به واقعیتهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تاسیس شد. دغدغههای جمعیت ایثارگران پس از 18 تیر 78 نضج یافت، ما بعد از ماجرای 18 تیر سال 78 و البته با الهام از رهنمودهای مقام معظم رهبری یک ارتباط گستردهای با همه گروهها گرفتیم و همه را دعوت کردیم و دوستان دیگر هم کمک کردند.
*وحدت روی افراد نباید جایگزین وحدت حول اصول شود
فدایی در ادامه در آسیبشناسی عدم وحدت بین اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: این امر چند دلیل دارد؛ یکی اینکه گروه مرجع قابل قبول فراگیر در بین اصولگرایان نبود. دوم اینکه متاسفانه، جریانات مختلف و عناصر مختلفی از بیرون اصولگرایان تلاش کردند که نگذارند اصولگرایان به وحدت برسند.
«در این زمینه تیپهای مختلفی بودند. در واقع، جریان دوم خرداد، نزدیکان آقای هاشمی و بعضی اصولگرایان متاثر از ایشان، خط اختلاف در اصولگرایی را آگاهانه دنبال می کردند؛ کسانی که حاکمیت اصولگرایی را با منافع خود در تضاد میدیدند، تلاش زیادی کردند که وحدت اصولگرایان به وجود نیاید.»
* اصولگرایان به گروه مرجع نیاز دارند
دبیرکل جمعیت ایثارگران در پاسخ به این سوال که چرا در جریان اصلاحطلب وقتی عارف باید کنار بکشد، سریع کنار میرود ولی در اصولگرایان چنین لیدری وجود ندارد؟ توضیح داد: خودخواهیها و خودمحوری بخشی از مساله است و بخشی هم نبودن گروه مرجع و کانونی که نقش و شأن فراگیر و عمومی داشته باشد. ما یک گروه مرجع نیاز داریم که این گروه مرجع، بتواند مقبولیت عام و فراگیر داشته باشد. فردی که شخصیت کاریزماتیک داشته باشد و بتواند مقبول عموم نیروهای انقلاب واقع شود، وجود ندارد.
* هزینه تحمل احمدی نژاد به ریاست جمهوری روحانی ختم شد
وی در ادامه ضمن اشاره به نقش جریان انحرافی دولت دهم در شکست اصولگرایان و اینکه چرا اصولگرایان در برخورد با این جریان سریعتر وارد عمل نشدند، گفت: بالاخره کشور نزدیک یکسال بحث فتنه را گذراند، بعد از فتنه ما در عرصه بینالملل آسیب دیدیم و مشکلات زیادی متوجه نظام شد، جایگاه ما در عرصه بینالمللی آسیب دید، در درون نظام، اعتماد آسیب دید، حالا ما در این وضعیت بیاییم دولت را در معرض عدم صلاحیت و برکناری بگذاریم! این موضوع منطقی و عقلانی نبود در واقع این استراتژی و این راهبرد غلط بود.
« از آن طرف دولت، نقاط قوتی داشت، کارهای خیلی خوبی انجام داده بود و بعضی از کارهایش ادامه داشت و روی هم رفته قابل تحمل بود که بتوانیم با حفظ این دولت اصلاحاتی را انجام دهیم و کار را جلو ببریم؛البته هزینهای داشت و هزینهاش را پذیرفتیم. بالاخره اگر این دولت را تحمل کردیم منتهی شد که آقای روحانی روی کار بیاید.»
* دولت اول احمدینژاد در افکار عمومی اصولگرا شناخته شد
فدایی درباره اینکه چرا اعلام برائت اصولگرایان از احمدینژاد، در افکار عمومی جا نیفتاد؟ گفت: علتش این است که آقای احمدینژاد در دوره اول در افکار عمومی به عنوان نماد اصولگرایان مطرح شد، در دولت دوم، جریان فتنه که راه افتاد، مساله مهم تر و جدی این بود که احمدینژاد با کابینهاش تفاوت داشت، کابینه احمدینژاد اکثرا انسانهای زحمتکش و حزباللهی بودند؛ یعنی بدنه دولت، وزرا و کارگزاران قابل دفاع بود اما یک جریانی در درون دولت تلاش میکرد دولت را به انحراف بکشاند، ما مشکلمان آن حلقه انحرافی بود که نتوانست جریان فراگیری شود و کارش را پیش ببرد؛ ولی مزاحمت ایجاد کرد.
*لغو عضویت احمدی نژاد از ایثارگران هیچ وقت اعلام علنی نشده بود
دبیرکل جمعیت ایثارگران در همین زمینه به لغو عضویت احمدی نژاد از ایثارگران اشاره و اضافه کرد: وی بعد از ریاست جمهوری دوره اول یکی دو جلسه بیشتر نیامدند، دوره دوم اصلا نیامدند و عملاً لغو عضویت شدند منتها ما رسما اعلام نکردیم. به خاطر اینکه رئیسجمهور بودند و در آن شرایط ممکن بود سوالات و ابهامات جدیدی را درست کند، لذا هیچ وقت اعلام رسمی و علنی نشد.
*جزئیات آخرین دیدار با احمدی نژاد
وی در پاسخ به اینکه آیا بعد از انتخابات تماسی با احمدی نژاد داشتید یا خیر، گفت: خیر؛ اساساً ارتباطمان در دوره دوم ایشان به حداقل رسید. البته در دوره اول ارتباط زیاد و تنگاتنگ بود و مطالب منتقل میشد هرچند ایشان به جلسات جمعیت نمیآمد و کلاً یکی دو بار بیشتر نیامد. یعنی آخرین دیدار من با ایشان همان پرونده سه هزار میلیاردی است که در کمیسیون اصل نود بودیم و در آن پرونده بنده مسئول بودم.
فدایی درباره جزئیات آخرین دیدارش با احمدینژاد که در زمینه فساد سه هزار میلیاردی صورت گرفت، یادآور شد: وی در بدو امر، تلاش کرد که همه را متهم کند. اصلا میخواست بگوید من یک موجودی هستم که مظلوم واقع شدم و همه کمر بستهاند که من نباشم، من گفتم این حرفها چیست شما میزنید؟ نظام بانکی دست شماست، شما باید این را درست کنید، دست کسی دیگر نیست، گفت بانکهای خصوصی، گفتم مدیر عامل بانکهای خصوصی را هم شما میتوانید تعیین کنید.
این نماینده سابق مجلس ادامه داد: به احمدی نژاد گفتم شما میدانید که آقای مشایی با مدیر عامل بانکها جلسه خصوصی دارد و به صورت منظم بدون اطلاع رئیس کل بانک مرکزی جلسه داشته و آنجا تصمیماتی گرفته اند؟ او این موضوع را نفی نکرد. گفتم این مشکلات در دستگاه اجرایی دارد اتفاق میافتد و شما باید اینها را جمع کنید.
وی خاطرنشان کرد: احمدینژاد در مورد اختلاس میخواست بگوید من اختیار ندارم؛ میخواست بگوید دولت من پاکترین دولت است و تلاش کرد بگوید در دستگاه ما هیچ فسادی نیست و من نمونههای نقض آن را آوردم.
* احمدینژاد و فتنه نمی توانند در معرض رای مردم قرار گیرند
فدایی در تحلیل عملکرد و آینده سیاسی احمدینژاد و اینکه برخیها میگویند و برای ریاست مجلس و ریاست جمهوری دوازدهم مجدد میخواهد کادرسازی کند، اظهار داشت: نه احمدینژاد و نه فتنه و یا هر جریانی که از گفتمان انقلاب اسلامی فاصله گرفت نمی توانند در معرض رای مردم قرار گیرند.
*جمعیت ایثارگران دیدگاه خود را به تقوی ارائه کرده است
دبیرکل جمعیت ایثارگران در ادامه این گفت و گو در خصوص وحدت اصولگرایی در انتخابات آینده مجلس و جلسات حجت الاسلام تقوی برای تجمیع اصولگرایان گفت: در حال حاضر تلاشهای مختلفی صورت میگیرد. افراد مختلفی تلاش میکنند و به احتمال زیاد به نتیجهای خواهد رسید ولی منحصر به آن نیست. ضمن اینکه ما دیدگاههایمان را به جناب آقای تقوی که فردی صالح و خیرخواه است انتقال دادیم. مطالب مختلفی را به ایشان عرض کردیم. گفتیم به عنوان خیرخواه وارد معرکه شدید انشاءالله موفق شوید. ولی شما بدانید حضرت آیت الله مهدوی و دیگران نتوانستند کاری بکنند؛ ما نفی نمیکنیم. هر کسی هر تلاشی در این راستا بکند ما قبول داریم.
*علت عدم حضور در جلسات مشترک تقوی
وی درباره عدم شرکت تشکل متبوعش در جلسات وحدت تقوی و اینکه آیا عدم حضور نفی عمل نیست؟ توضیح داد: ما گفتیم حضور ما و بیان بعضی از اشکالات نقض غرض است لذا شما کار را انجام دهید و ما ارتباط با شما را حفظ خواهیم کرد.
*پایدارترین وحدت با گفتمان ارزشی به نتیجه می رسد نه وحدت سیاسی
فدایی در پاسخ به این سوال که با توجه به بحث انتخابات مجلس قائل به وحدت اصولگراها قبل از انتخابات هستید یا معتقدید طیفهای مختلف اصولگراها باید وارد مجلس شوند و سپس داخل مجلس به وحدت برسند؟ تصریح کرد: ایجاد وحدت دشوار و ضروری است؛ ما برای وحدت مراتب قائل هستیم. هم به لحاظ حوزه موضوع وحدت و هم به لحاظ مفهوم و هم به لحاظ مصداق.
«ما وحدت را در حوزه جهان اسلام قائل هستیم، وحدت مسلمین جهان، وحدت شیعیان، وحدت ایرانیان، وحدت سیاسی؛ به لحاظ مفهوم نیز، روی مفاهیم گفتمانی ما باید بتوانیم وحدت را سامان بدهیم. پایدارترین وحدت، وحدتی است که با محتوای گفتمان ارزشی به نتیجه برسد لذا در حوزه سیاسی اگر آن مبانی خوب جا نیفتد به وحدتهای سیاسی کارانه تبدیل می شود که مصداق عینی آن سهمیهخواهی و سهمیهبندی است و بعضی اوقات به همین دلیل وحدت به هم می خورد. »
*وحدت گفتمانی مدل جدید برای انتخابات آینده است
دبیرکل جمعیت ایثارگران درباره مدل جدید و سازوکار وحدت که قرار است برای انتخابات آتی پیاده شود، متذکر شد: بالاخره آن چیزی که اهمیت دارد و به نظر میرسد در این مقطع بیش از هر زمان باید به آن اهتمام ورزید، اولویت دادن به وحدت گفتمانی است.
*احتمال ائتلاف جمعیت ایثارگران و جبهه پایداری در انتخابات آینده
وی درباره اینکه آیا به طور مصداقی جمعیت ایثارگران میخواهد با پایداری ائتلاف داشته باشد یا خیر؟ تاکید کرد: ما با همه اصولگراها میخواهیم وحدت داشته باشیم.
*کاندیدای انتخابات مجلس آینده نمی شوم
فدایی درباره کاندیداتوری خود در انتخابات مجلس آینده نیز تصریح کرد: اساساً روحیه مجلسی ندارم از اول هم نداشتم، فکر میکردم بیرون از مجلس بهتر میتوانم کار کنم تا در مجلس.
دبیرکل جمعی ایثارگران درباره آینده سیاسی جبهه پایداری اظهار داشت: دوستان پایداری از بدو تاسیسشان گفتند ما میخواهیم کار گفتمانی کنیم نه کار سیاسی، در روز اعلام موجودیتشان که ما را دعوت کردند من با آنها شرط کردم اگر کار سیاسی کنید من شرکت نمیکنم؛ ولی در مسیر راه شاید ضرورتهایی برایشان پیش آمد و خودشان باید دلیلش را بیاورند که چرا در اوج کارهای سیاسی که انتخابات است ورود پیدا کردند.
وی متذکر شد: فکر کنم تشکیلات آنها مهیای کار سیاسی نبود، بلکه ظرفیت تشکیلات گفتمانی بود، بنابراین الان نیز اگر میخواهند کار سیاسی کنند باید الزامات کار سیاسی را فراهم کنند در غیر این صورت باید به کار گفتمانی بازگردند.
فدایی در پاسخ به این سوال که چقدر این نقش را برای اصولگرایان تحولخواه که امروز جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی و جمعیت رهپویان هستد، قائل هستید و آنها چه تاثیرگذاری در انتخابات داشتند، اظهار داشت: ما به این جمعبندی رسیدهایم که یک خلأهایی در اردوگاه نیروهای ارزشی وجود دارد، گروههای مرجع آسیب دیدند و لیستهایی که در انتخابات معرفی می شد تکراری بود و تقریبا در یک سیکل بستهای صورت میگرفت.
این فعال اصولگرا افزود: تقریبا تا انتخابات مجلس ششم اینگونه بود و یک نوآوری و خلاقیت با حفظ اصول و ارزشها باید اتفاق می افتاد و یک جوانگرایی و گردش نخبگان باید رخ می داد لذا این ضرورت ورودمان به عرصه شد و آنچه این دیدگاه را تقویت کرد حوادث پس از 18 تیر سال 78 بود.
*ورود زودهنگام دولتی ها به بحث انتخابات به ضرر روحانی است
وی در ادامه در خصوص ورود زودهنگام به انتخابات از سوی دولتی ها و غفلت از حماسه اقتصادی تصریح کرد: اولاً تمام اتهاماتی را که جریان فتنه نسبت به انتخابات سال 88، وارد میکند که البته اتهامات بیجا و غلطی است، چنانچه آقای روحانی نسبت به آن مراقبت نکند این اتهامات متوجه آقای روحانی و دولتش خواهد شد.
فدایی با بیان اینکه این اتهامات از سوی منسوبین به دولت مثل آقای یونسی که در دولت مسئولیت دارد به آنها وارد خواهد شد، افزود: ورود به این بحثها و چنین موضعگیریهایی این اتهامات را متوجه دولت میکند و این به زیان آقای روحانی، دولت و ملت است.
*سه دولت گذشته هیچ برخورد جدی با فاسدان اقتصادی نداشته اند
«برای آدمهای نفوذی و فاسد، فساد که میگویم هم فاسد اخلاقی و هم فاسد اقتصادی، حاشیه امن درست شده است و اتفاقاً این افراد فاسد از کسانی بوده و هستند که همیشه به دعواهای سیاسی دامن زده اند و خودشان کنار بودند و مشکل درست کردند. این بحث مهمی است. اصلا بحث خطی نیست، آدم فاسد اگر قدرت، دست اصولگرایان باشد با اصولگرایان است و اگر اصلاح طلبان سرکار بیایند، اصلاح طلب است؛ لذا این آدمها در دوره هاشمی، خاتمی و احمدینژاد پرونده داشته اند و هیچ وقت نیز برخورد جدی با آنها نشده است.»
*گره زدن مشکلات اقتصادی به تحریم مصرف تبلیغاتی دارد
وی به انتقاد دیگری از دولت یازدهم در حوزه سیاست خارجی پرداخت و تاکید کرد: اینکه دولت آقای روحانی بحث مشکلات اقتصادی را به تحریمها و بحث هستهای گره میزند، حتماً حرف درستی نیست و قطعا آقای روحانی می داند بیان این گونه مسائل، بیشتر خرج تبلیغاتی دارد تا تعیین راهبرد و سیاست و برنامه ریزی برای کشور.
« همه کارشناسان و دولت مردان می دانند که ریشه مشکلات اقتصادی و مساله اصلی اقتصاد ما تحریم نیست. بلکه مشکلات ساختاری در اقتصاد، سیاستهای اقتصادی، روش ها و مدیریت اقتصادی است.»
Friday, 1 November , 2024