عضو هیات مدیره اتحادیه نانوایان اصفهان با اشاره به عدم استقبال نانوایان اصفهانی از طرح آزاد پزی نان گفت: آزاد سازی قیمت آرد مانع خروج این کالای استراتژیک از مجاری غیر رسمی خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مبارکه نا به نقل ازخبرنگار صاحب نیوز، احمد رضا خواجه با بیان این مطلب که طرح آزاد پزی نان مصوبه هیات وزیران است، ادامه داد: در۲۶آذرماه سال جاری هیات وزیران مصوب کرد که ۲۰درصد واحدهای نانوایی در هر شهر میتوانند با قیمت آزاد نان پخت کنند که این طرح به دلیل شفاف شدن قیمتها و افزایش کیفیت نان، طرح مناسبی است.

وی افزود: البته در این طرح باید نرخ ها بر اساس قیمت تمام شده نان تعیین شود.

به گفته خواجه طرح یاد شده قرار بود همزمان با افزایش قیمت نان اجرایی می شد که حدود ۲۰۰واحد در اصفهان مشمول طرح می شدند.

13910514000080_PhotoL

 

شایان ذکر است که آزاد پزی نان از ماه جاری در پایتخت آغاز شده است.

*افزودن سرطان به نان

مسوول کمیته آموزش اتحادیه نانوایان اصفهان در پاسخ به این پرسش که چراکیفیت نان در فصول مختلف متفاوت است، گفت: متاسفانه آردهای توزیعی در کشور خیلی قوی(در زمستان) و یا خیلی ضعیف(درتابستان) است، به همین دلیل نان در تابستان شور و در زمستان عموما بی نمک است.

خواجه با اشاره به این نکته که آردهای قوی و ضعیف با افزودن مواد مجاز باید بهبود یابد، اظهار داشت: بهترین راه مقابله با آرد قوی افزودن پروتءاز یا پودر کیوی و روش مقابله با آرد ضعیف استفاده از بهبود دهنده یا گلوتن یا ویتامین ث است.

وی با بیان این موضوع که مراکز بهداشت در کشور از افزودن مواد یاد شده برای بهبود کیفیت نان ممانعت می کنند، گفت: این رفتار باعث عملکرد زیرزمینی نانوایان شده و آنها برای بهبود نان و سادگی پخت خمیر از ماده سرطانزایی به نام بلانکت یا جوهر قند استفاده می کنند.

به گفته وی در حال حاضر تمامی نانهای لواش وارداتی موجود در سوپرماکت ها حاوی ماده سرطانزای جوهر قند است.

خواجه تاکید کرد: که استفاده از جوهر قند باعث تعدیل کشش خمیر، پخت راحت تر و جلوگیری از خمیر شدن لبه های نان می شود.

*افزایش کیفیت در گرو رضایت نانواست

خواجه گفت: افزایش کیفیت نان رابطه مستقیم با رضایت نانوا از درآمدش دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر هیچ نانوایی در کشور از نرخ نان تعیین شده رضایت ندارد چرا که به جای افزایش قیمت نان، آرد گران شده و در حال حاضر هر کیسه آرد نسبت به دوماه قبل ۱۳هزار تومان افزایش قیمت داشته است.

خواجه تصریح کرد: معتقدم نباید افزایش کیفیت نان با افزایش قیمت پیوند بخورد چرا که زمانی می توان از نانوا توقع افزایش کیفیت را داشت که هم هزینه ها در نظر گرفته شود و هم سود منطقی برای نانوا.