وزیر اقتصاد و دارایی پاکستان در دوره دولت پیشین ‘محمد نواز شریف’ معتقد است در پس پرده ماجرای کاهش بهای نفت در بازارهای جهانی، انگیزه های سیاسی برای تحت فشار قرار دادن ایران و روسیه پنهان است.
به گزارش مبارکه نا ، ‘حفیظ احمد پاشا’ که از سال 1996 تا 1998 تصدی وزارت اقتصاد و دارایی پاکستان را برعهده داشت، روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در میان کشورهایی که سعی دارند با استفاده سیاسی از اهرم نفت، ایران و روسیه را تحت فشار قرار دهند، برخی اعضای اوپک به ویژه عربستان سعودی نقش قابل توجهی ایفا کرده اند.
این کارشناس عالی اقتصاد پاکستان تاکید کرد که با توجه به سیاسی بودن دلایل کاهش بهای نفت در بازارهای بین المللی، انتظار می رود افزایش قابل توجهی در قیمت این کالای راهبردی تا مدت نسبتا طولانی حاصل نشود.
این استاد اقتصاد دانشگاه لاهور گفت: در هر صورت، تاثیر کاهش بهای نفت بر اقتصاد پاکستان در مجموع مثبت ارزیابی می شود. نرخ تورم پاکستان به دلیل کاهش بهای نفت، چهار درصد کاهش یافته است.
حفیظ احمد پاشا با بیان اینکه افت شدید قیمت نفت باعث کاهش میزان صادرات پاکستان به ویژه صادرات منسوجات این کشور شده است، گفت: با وجود کاهش صادرات برخی محصولات پاکستان، کاهش قیمت نفت، به نفع این کشور است.
وزیر پیشین اقتصاد و دارایی پاکستان با بیان اینکه کشورش از بحران کمبود انرژی رنج می برد، گفت: کاهش بهای نفت تاثیر چندانی بر بحران انرژی پاکستان ندارد و این بحران در کنار بحران تروریسم، اصلی ترین موانع موجود بر سر راه رشد اقتصادی پاکستان محسوب می شوند.
وی که از سال 2001 تا 2007 به عنوان مشاور دبیرکل سازمان ملل فعالیت داشت، گفت که وعده های دولت کنونی نواز شریف برای برطرف کردن بحران انرژی پاکستان تا کنون هیچ نیتجه ای نداشته است و تا زمانی که سایه سنگین پدیده تروریسم و ناامنی از این کشور کنار نرود، نمی توان انتظار داشت اتفاق قابل توجهی در اقتصاد پاکستان رخ دهد.
Saturday, 16 November , 2024