«متاسفانه یکسری از بنرها در ابتدای امر به نام کارگران شرکتهای پیمانکاری و خانوادههایشان اما بدون اطلاع آنها در محل تابلوی اعلانات شرکت نصب شد و ما از واحد نظارت و بازرسی کارخانه انتظار داشتیم که از نصب چنین بنرهایی جلوگیری کند.»
به گزارش مبارکه نا، نماینده کارگران پیمانی سیمان سپاهان اصفهان به توضیحات مدیر روابط عمومی این کارخانه به ایلنا درباره تصمیم کارفرما برای تبدیل قرارداد کارگران پیمانی و اخراج دیگر نماینده کارگران واکنش نشان داد.
«مهران جعفری»، کارگر شرکت پیمانکاری «سرمد سبحان» در رابطه با اخراج «محمدصادق نادری» دیگر نماینده کارگران پیمانی سیمان سپاهان به ایلنا گفت: آنچه که در طی حدود ۶ سال نمایندگی آقای نادری و همراهی و دوستی نزدیک با او شناختم این است که آقای نادری جزء خانواده معظم شهدا، متعهد به اسلام و ولایت و همگام با اندیشههای مقام معظم رهبری است و کلیه کارگران شرکت نسبت به او دین اخلاقی و انسانی دارند زیرا زمانی که کارگران پیمانکار شرکت سیمان سپاهان تنها دریافت کننده حداقل حقوق اداره کار و محروم از بسیاری ازحق و حقوق قانونی خود بودند او با جدیت تمام پیگیر این موضوعات شد.
او افزود: آقای نادری با از خود گذشتگی فراوان موفق به اثبات حق و حقوق از دست رفته کارگران شده و تلاش قانونیاش جهت کاهش شکاف عمیق دریافت حقوق بین کارگران رسمی و قرارداد مستقیم و کارگران پیمانکاری به نتیجه نزدیک شده است.
او با اشاره به ارسال پیامکهای تهدید به اخراج برای دهها کارگر پیمانی سیمان سپاهان گفت: کلیه شرکتهای پیمانکاری زیر نظر واحد «برون سپاری و پیمانکاران» کارخانه سیمان سپاهان مشغول به کار هستند. این واحد با واحد «نظارت و بازرسی» ارتباط تنگاتنگ دارد و هر دو همزمان تاسیس شدهاند. به نظر میرسد درخواست ارسال این پیامکها از طرف یکی از این دو واحد باشد.
او ادامه داد: تنها هدف ارسال چنین پیامکی، برخورد با کارگرانی است که پس از عملی نشدن وعده کارفرما تجمع کردند.
جعفری در ادامه پرسید: چرا قرارداد آقای نادری به عنوان نماینده کارگران پیمانی در طول ۹ سال گذشته تمام نشد؟ چرا از حدود ۱۵۰ کارگر شرکت پیمانکاری پیشرو همت زاگرس تنها قرارداد نماینده این شرکت باید تمام شود؟ هیچگاه اتمام قرارداد به معنای اتمام کار کارگران نبوده است چرا که کارفرمای اصلی، سیمان سپاهان است و این شرکتها تنها به عنوان واسطه به کار گمارده شدهاند و سطح اختیارات آنها در حد اخراج و یا عدم تمدید قرارداد کارگران نیست مگر به درخواست کارفرمای اصلی.
او درباره اخراج کارگر دیگر سیمان سپاهان گفت: برگه اخراج این کارگر از واحدهای مربوطه در کارخانه سیمان سپاهان به شرکت پیمانکاری او ابلاغ شده است و زمان پایان کار او در این برگه یکم دی ماه اعلام شده است، مگر آنکه جهت کاذب نشان دادن مطلب از اخراج او صرف نظر کنند.
نماینده کارگران پیمانی سیمان سپاهان درباره تبدیل وضعیت کارگران پیمانی این کارخانه به قرارداد مستقیم گفت: کارفرما تنها به دلیل شانه خالی کردن از اجرای ماده ۳۸ و دستور العمل ۳۶ روابط کار وزارت کار به افزایش تعداد نیروهای قرارداد مستقیم تن داده است.
او ادامه داد: نیت اصلی کارفرما تبدیل وضعیت تعداد محدودی از کارگران است نه کل ۷۰۰ نفر، چرا که اگر ماده ۳۸ و دستورالعمل ۳۶ پیاده شوند، شامل کلیه پیمانکاران خواهند شد و این به نفع سیمان سپاهان نیست. بنابراین ادعای کارفرما مبنی بر انعقاد قرارداد مستقیم به خاطر مسائل انسانی جزء تعارفات است و بسیاری در گزینش رد میشوند و در آینده با همان وضع سابق به کار ادامه خواهند داد.
او درباره دیگر ادعای مدیر روابط عمومی سیمان سپاهان مبنی بر نصب بنرهای تقدیر و تشکر از مدیرعامل در کارخانه، گفت: متاسفانه یکسری از بنرها در ابتدای امر به نام کارگران شرکتهای پیمانکاری و خانوادههایشان اما بدون اطلاع آنها در محل تابلوی اعلانات شرکت نصب شد و ما از واحد نظارت و بازرسی کارخانه انتظار داشتیم که از نصب چنین بنرهایی جلوگیری کند.
جعفری با اشاره به توافق نامه ۱۰ بندی نمایندگان کارگران پیمانی با کارفرما در اداره کار مبارکه مبنی بر تبدیل وضعیت کارگران پیمانی به قرارداد مستقیم گفت: بر اساس بند ۵ صورتجلسه تنظیم شده بین نمایندگان کارفرما و کارگران و نامه رئیس اداره کار منطقه در پی انعقاد این توافقنامه، مراحل گزینش باید پس از تبدیل وضعیت صورت بگیرد نه قبل از آن.
نماینده کارگران پیمانی سیمان سپاهان در پایان ضمن درخواست از مقامهای مسئول برای فراهم کردن زمینه بازگشت به کار آقای نادری، از کافرما خواست که توضیح دهد ماده ۳۸ قانون کار و دستورالعمل ۳۶ روابط کار وزارت کار که با استناد به این ماده و مقاوله نامههای ILO تدوین شدهاند برای آن دسته از پرسنل که قرارداد مستقیم نخواهند شد و تعدادشان هم کم نیست چگونه اجرایی خواهد شد.
Saturday, 23 November , 2024