به گزارش مبارکه نا به نقل ازخبرنگار پارلمانی ایرنا، علی لاریجانی که به مناسبت روز دانشجو در همایش نقش جنبش دانشجویی در تحولات اسلامی در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران سخنرانی می کرد، افزود: قطعا بدانید که هرگز مجلسی درست نخواهد شد که نگران دولت باشد زیرا نمایندگان مجلس افرادی هستند که مومن بوده و […]
به گزارش مبارکه نا به نقل ازخبرنگار پارلمانی ایرنا، علی لاریجانی که به مناسبت روز دانشجو در همایش نقش جنبش دانشجویی در تحولات اسلامی در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران سخنرانی می کرد، افزود: قطعا بدانید که هرگز مجلسی درست نخواهد شد که نگران دولت باشد زیرا نمایندگان مجلس افرادی هستند که مومن بوده و در تمام کارها خود و خدای خود را در نظر خواهند داشت.
لاریجانی پیش از پرسش و پاسخ دانشجویان در سخنانی با بیان این که وظیفه دانشکده مطالعات جهان در نوع خود منحصر به فرد است، گفت: اگر سیاست را به معنای عام در نظر بگیریم تصمیم گیری در آن بسیار مشکل است چون ذات سیاست امری پیچیده و باید همه ابعاد را در نظر گرفت.
رییس قوه مقننه ادامه داد: در حوزه سیاست باید اراده ملت ها را معطوف به هدف خود کنیم و برای این کار باید پایه های تحقیقاتی قوی داشته باشیم.
وی ادامه داد: انسان اگر دنیا را نشناسد قطعا فریب خواهد خورد و اقبال دنیا روی وی تغییرات عمده ای ایجاد می کند ولی شناسایی دنیا این مشکلات را ندارد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که برای هر امر مطالعاتی باید اولویت هایی را در نظر گرفت ، اظهار داشت: از منظر شرایط جهانی باید چند عامل و اصل را مدنظر قرار داد. اصل اول عمومی است؛ یعنی باید نقاط اشتراک با دیگر کشورها را در همه ابعاد بررسی کرد در عین حال نیز باید نقاط افتراق را معلوم ساخت تا مشکلات را با اراده های ایجاد شده حل کرد.
وی با بیان این که برخی از کشورهایی وجود دارند که ظرفیت به وجود آمدن منافع مشترک بین کشورمان و آن کشور را داشته اما برای رسیدن به هدف باید از منافع مشترک تعریف انجام شود ، خاطرنشان کرد: برخی از کشورها باتوجه به ظرفیت های آنها منافع مشترکی بین منافع کشورمان وجود دارد که در حوزه عمل باید آن را به سمت منافع مشترک سوق داد.
وی با تشبیه اوضاع منطقه خاورمیانه به شن زار افزود: یعنی اوضاع منطقه پایداری ضعیفی دارد و تعادل پیدا کردن در این شن زار قدری مشکل است.
رییس مجلس ادامه داد: در دهه اخیر حرکت در منطقه را نوعی قدم زدن بر روی ماسه بادی باید تشبیه کرد. البته خیلی تغییرات صورت گرفته قابل پیش بینی نبود اما شرایط کنونی منطقه بسته به این است که جهان از شرایط تک قطبی خارج شده و اقطاب به وجود آمده است.
وی نکته بعدی را ظهور قدرت های منطقه ای در بحث ها و اتفاقات اخیر منطقه دانست و گفت: در منطقه خاورمیانه قدرت هایی ظهور پیدا کرده اند که تا دیروز وجود نداشته اند اما پس از اتفاقات اخیر رخ داده در منطقه وارد مسایلی شدند که می توان از جمله به موضوع سوریه و دعوای بین قدرت های جهانی و منطقه ای در این کشور اشاره کرد که پس از مشکلات به وجود آمده بین آنها هم اکنون هر کدام به دنبال منافع خود هستند.
لاریجانی دیگر عامل اتفاقات رخ داده در منطقه خاورمیانه را جریانات موثر دانست و گفت: در منطقه دیگر دولت ها تاثیرگذار نیستند بلکه جریاناتی وجود دارند که حیثیت دولتی نداشته اما ظرفیت دولت را دارا هستند مانند حزب الله لبنان که می تواند دولتی را اداره کند.
رییس قوه مقننه خاطرنشان کرد: البته جریانات ناخلفی مانند تروریست ها در منطقه حضور دارند و تاثیرگذارند که آنها نیز جریاناتی فعال و زنده هستند که البته ورژن خوش خیم و بدخیم هم داریم و این بدان دلیل است که شرایط منطقه شرایط خاصی است.
وی افزود: لذا مطالعه شرایط منطقه به سمتی می رود که برای مسوولان و سیاستگذاران بسیار مهم است. مثلا رفتار اخیر و تصمیم کاری که بین آمریکا و انگلستان در مورد حضور نیروهای نظامی خارجی در منطقه خاورمیانه ایجاد شده است.
وی ادامه داد: ما از این تصمیم کار حدود یک سال پیش باخبر بودیم و می دانستیم که آمریکا قسمتی از پایگاه های خود را می خواهد به انگلستان بدهد.
وی گفت: البته بعد از جنگ جهانی دوم انگلیس بسیاری از پایگاه های خود را تعطیل کرد و یا آن را در اختیار آمریکا قرار داد ولی امروز فکر می کنند برای این که در منطقه حضور پیدا کنند باید پایگاه داشته باشند که بعید می دانم منطقه ما آمادگی این را داشته باشد که آنها را بپذیرد.
وی دلیل سخنان خود را این گونه مطرح کرد: چون منطقه خاورمیانه رویکردی اسلامی دارد نمی توان با توپ و تانک آن را کنترل کرد بلکه غربی ها بر این نظرند که فقط با پایگاه باید بر مردم تسلط کرد.
وی ادامه داد: باتوجه به اتفاقاتی که در قرون گذشته و استعماری که انگلستان بر منطقه داشته است ، فکر نمی کنم پایگاه منزلتی برای انگلستان در منطقه ایجاد کند که باید حوادثی از این قبیل را مطالعه و واکاوی کرد تا بفهمیم که ایستایی آن کجاست؟
لاریجانی پس از سخنانش و به درخواست مجری جلسه به چند سوال دانشجویان پاسخ گفت. رییس مجلس در پاسخ به سوالی درباره تروریست ها و نقش دانشجویان در مقابله با آنها گفت: تروریستم مساله مهمی است و نقش دانشجویان در این مسیر روشنگری می باشد زیرا آنها بر جهل سوارند و افراد تحصیلکرده باید مردم جاهل را بیدار کنند.
وی ادامه داد: البته پشت سر جریانات تروریستی هم دستگاه ها و سرویس های اطلاعاتی برخی کشورهای منطقه و غربی حضور دارند.
لاریجانی ادامه داد: باید درباره این موضوع تحقیق بیشتری شود که چرا در چند سال اخیر امریکا به هر کشوری که حمله و اشغال می کرد جنگ های عظیم راه می انداخت. تروریست ها ظهور و بروز یافتند که من فکر می کنم دانشجویان باید در این زمینه ها بیشتر بسترهای فرهنگی را بررسی کنند البته کلیدهای پشت صحنه ای نیز وجود دارد.
در ادامه پرسش و پاسخ دانشجویی خطاب به لاریجانی از وی درخواست کرد برای تاخیر یک ساعته و نیمه حضور در جلسه از حاضرین عذرخواهی کند و درباره نشاط دانشگاه ها و حضور دانشجویان در عرصه سیاسی کشور پرسید.
لاریجانی گفت: من رأس ساعت در دانشگاه حضور داشتم و رییس دانشگاه از من خواست در جلسه ای که با حضور اساتید برگزار شد حضور داشته باشم.
وی ادامه داد: هر حکومتی ممکن است در خلال کار اجرایی مشکلاتی نیز داشته باشد و در شرایط کنونی منطقه که بسیار حساس بوده و دموکراسی های شکننده ای وجود دارد امنیت در کشور ما به بهترین وجه برقرار است. البته این به معنای اشکالات در کارهای حکومتی نیست اما باید تلقی درستی از موضوعات مختلف و حوادث اطراف کشورمان داشته باشیم و بدانیم که در این حوادث حکومت مداران ما به دنبال حفظ دموکراسی در کشور هستند.
رییس قوه مقننه خاطرنشان کرد: 35 سال است در حال مبارزه هستیم و در این شرایط ،زمانی غربی ها و شرقی ها بر سر ما ریختند و مشکلات زیادی برای ما ایجاد کردند اما با تمام این اتفاقات به وجود آمده سعی مان بر این بوده که دموکراسی را در کشور حفظ کنیم.
وی درباره اتفاقات سال های گذشته که در کوی دانشگاه رخ داده نیز گفت: مجلس دو بار درباره اتفاقات کوی دانشگاه ورود پیدا کرد و کمیته های مختلف نیز درباره آن گزارش دادند. از دست مجلس بیشتر از این برنمی آید که کاری انجام دهد؛ البته ما گزارش ها را به قوه قضاییه دادیم که نمی دانیم رسیدگی شده است یا خیر.
وی افزود: رکن حرکت کلان کشور حفظ مردم سالاری، هویت ملی و دینی است.
دانشجوی دیگری درباره تسلط وکیل الدوله ها در مجلس آینده ابراز نگرانی کرد و از لاریجانی خواست که به موضوع دانشجویان پولی رسیدگی کند.
لاریجانی نیز گفت: خواهش می کنم اینقدر دلواپس نباشید. دیگران هم مختصر عقلی دارند و اجبارا در کشور کسانی هستند که بیندیشند و به این دغدغه ها فکر کنند.
وی اظهار داشت: مجلس دولتی هرگز پیش نخواهد آمد چون نمایندگان افرادی دینی و مومن هستند که بین خود و خدای خود و وجدان خود نیز مورد قضاوت قرار می دهند.
وی درباره دانشگاه های پولی نیز گفت: باید بدانیم که دانشگاه تهران حداقل 40 میلیارد تومان بدهی دارد که این رقم کمی نیست و متاسفانه در گذشته اکثر پول های کشور صرف بودجه جاری می شد؛ به همین دلیل کمبود منابع به وجود آمده و پس از گسترش دولت در گذشته پول را خرج فربه شدن کردند.
رییس قوه مقننه در عین حال با ابراز تاسف از ورود دانشجویان کم استعداد فقط به صرف پولدار بودن به دانشگاه ها اظهار داشت: البته راه حل مشکل کمبود منابع دانشگاه ها می تواند وصل کردن بخش های پژوهشی به منابع بیرونی باشد.
پس از پایان سخنان لاریجانی از تعدادی از دانشجویان برتر دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران تقدیر شد.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین از نمایشگاه علم و فناوری این دانشگاه نیز بازدید و از نزدیک در جریان روند تولید علم در این دانشکده قرار گرفت.
Saturday, 16 November , 2024