در بسیاری از روایات نیز فرمودهاند این غذا، غذای انبیاء و غذای مورد علاقهی حضرت فاطمه سلام الله علیها بوده است.
امام علی علیه السلام: بر تلخىِ حق، شكيبا باش و زنهار از اينكه به شيرينى باطل فريب خورى.
در روایات توجه و تاکید بسیاری به روغن زیتون استفاده از آن شده است. روغن زیتون نیز در سوره مۆمنون و نور مورد توجه قرار گرفته است:
« وَشَجَرَةً تَخْرُجُ مِن طُورِ سَیْنَاء تَنبُتُ بِالدُّهْنِ وَصِبْغٍ لِّلْآكِلِینَ: و درختى را (نیز ایجاد كردیم) كه (غالبا) از طور سینا بیرون مى آید كه (به رویاندن زیتون) روغن و نان خورشى را براى خورندگان مى رویاند.»(مۆمنون،20) علاوه بر خواص مادی روغن زیتون، در روایات به تأثیرگذاری این مادهی غذایی در تعادل روح و روان انسان هم اشاره شده است.
از امام رضا علیهالسلام نقل شده است: «… غم و اندوه را برطرف میکند و اخلاق را نیکو مینماید.» در بسیاری از روایات نیز فرمودهاند سرکه و روغن زیتون غذای انبیاء و غذای مورد علاقهی حضرت فاطمه بوده است. (بحارالانوار،48، 117)
امام رضا(علیه السلام) از پدرانش نقل نموده که پیغمبر (صلی الله و علیه) فرمود : زیتون را داشته باشید ، چون آن سره ( زهره ) را می شکافد ، بلغم را می برد، پی ها را محکم می نماید ، اخلاق را خوب می کند، نفس را پاک می گرداند و غم را می برد. ( صحیفه الرضا. ص28 – عیون الاخبار . ج2 . ص35 )
امام رضا(علیه السلام) فرمودند: زیتون بوی بد دهان را پاک می کند، بلغم را می برد، رنگ را صاف می نمايد، پی ها را محکم می گرداند ، مرض را می برد و خشم را خاموش می کند. ( محاسن . ج2 . ص472 – مکارم الاخلاق . ص218 )
امام صادق (علیه السلام) می فرمود : محبوب ترین غذای رنگی بر رسول خدا (صلی الله و علیه) سرکه و زیتون بود که غذای انبیاء است. ( محاسن. ج 2. ص 472 و 485 )
امام صادق علیه السلام فرمودند: (خوردن) آبگوشت با روغن زیتون، گوشت (بر بدن) می رویاند و استخوان را محکم و پوست را شفاف و رقیق و نرم و قوّه «باه» را زیاد می کند.
Friday, 15 November , 2024