دیابت یا بیماری قند نوعی بیماری خاموش است که هر ساله قربانیان و هزینه های سربار درمانی زیادی را بر کشور و استان تحمیل می کند. این بیماری شایع ترین علت کوری ، نارسایی کلیه و مهمترین علت قطع پا، پس از تصادفات در ایران است زیرا عروق ریز را گرفتار و همه دستگاه های حیاتی بدن را مبتلا می کند و هیچ قسمتی از بدن در این بیماری در امان نیست .
سالانه حدود 10 میلیارد دلار هزینه دیابت در ایران است زیرا بیماران دچار عوارض کلیوی هزینه ای 10 برابر و با عوارض قلب و پیوند 20 برابر می پردازند.
در هر 10 ثانیه دو نفر در دنیا به بیماری دیابت مبتلا می شوند و در هر 10 ثانیه یک نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهد که مشارکت عمومی آحاد مردم برای مقابله با این بیماری ، حساسیت و کیفیت خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی را ارتقا می دهد.
از آنجایی که مبتلایان به دیابت (قند تلخ) در اصفهان قرار است به زودی صاحب خانه دیابت شوند و طی اخبار گذشته نیز به پیگیری خبرهایی از روند احداث مرکز دیابت در اصفهان پرداختیم ، بار دیگر گفت و گویی را با رئیس هیات مدیره خیریه دیابت استان اصفهان ، مدیر عامل و قام مقام مدیرعامل این مؤسسه انجام دادیم تا از روند پیشرفت احداث ساختمان دیابت با خبر شویم .
رئیس هیات مدیره خیریه دیابت استان اصفهان در این باره با اشاره به اینکه دیابت شایع ترین بیماری جامعه کنونی است که رو به افزایش می باشد ، می گوید : متاسفانه در ایران آمار دقیقی از تعداد مبتلایان به بیماری قند در دست نیست .
محمد علی عطاری علایم بیماری دیابت را پرخوری، پرنوشی، عطش زیاد، اشتهای زیاد، حال تهوع ، بوی بد دهان و تکرر ادرار بیان کرد و هشدار می دهد: افراد در صورت مشاهده این علایم باید به مؤسسه یا مراکز درمانی مراجعه و تست قند بدهند.
وی تصریح می کند: 90 درصد افراد دیابتیک بیماری خود را کنترل نمی کنند و برای ادامه روند بهبودی ، دچار بی میلی شده و در اثر آن به بیماری افسردگی مبتلا می شوند.
رئیس هیات مدیره خیریه دیابت استان اصفهان، دیابت را مقدمه کبد چرب می داند و اظهار می کند: حدود 25 درصد افراد جامعه دچار کبد چرب هستند و این مقدمه نارسایی کبد ، سیروز آن و در نهایت سرطان کبد که درمان آن بسیار پرهزینه است ، می شود.
وی ادامه می دهد: از آنجا که دیابت بیماری خاموش ، بی صدا و با پیشرفت آهسته است ، افراد به ظاهر سالم ولی با مشخصات زیر هم باید تست قند خون بدهند ؛ مردانی با دور شکم بیش از 102 سانتی متر و زنان بیش از 88 سانتی متر و تمام افراد بالای 45 سال باید تست قند خون بدهند .
وی مهمترین عوامل ایجاد دیابت را بی تحرکی ، استرس ، مصرف غذاهای چرب و شیرین ، فست فودها و دخانیات برشمرد و یادآور شد: با توجه به عوامل ذکر شده می توان با کنترل استرس و فعالیت برنامه ریزی شده جهت ورزش و قطع دخانیات و مصرف کمتر غذاهای پرچرب و شیرین دیابت را کنترل کرد .
به گفته رئیس هیات مدیره خیریه دیابت استان اصفهان، پیش بینی می شود در سال 2030 حدود 438 میلیون نفر بیمار مبتلا به دیابت در دنیا وجود داشته باشد ؛ از این رو به دلیل شیوع چاقی در امریکا “جراحی در چاقی” فصل جدیدی است که به صورت مجزا به دلیل اهمیت و کاربرد آن در کتب مرجع آمده است.
وی پیشنهاد هایی هم در این باره داشت که از جمله آنها می توان به اضافه شدن درس دیابت در مقاطع دبستان ، دبیرستان و دانشگاه برای آشنایی هر چه بیشتر با این بیماری خاموش، اجرای الگوی انجام شده شهرداری تهران در استقرار اتوبوس های دیابت در گذرگاه ها و میادین بزرگ شهر تهران جهت بیماریابی(هنوز شهرداری اصفهان در استقرار اتوبوس ها به طور جدی وارد نشده است) و تشکیل کمیته دیابت در استانداری اصفهان اشاره کرد.
عطاری با اشاره به اینکه مؤسسه خیریه دیابت اصفهان 15 سال پیش با حضور اساتید دانشگاه، کارشناسان بهداشت و درمان و مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه تشکیل شد ، می گوید: در این 15 سال 15 گردهمایی بزرگ برگزار نموده و افراد خیر و معتمد را که ذخایر اصلی امور استان هستند، شناسایی و تعامل خوبی با آنها برقرار کردیم.
وی اظهار می کند: در این مدت از حمایت های ائمه جمعه و جماعات ، استاندار سابق و استاندار فعلی ، شهرداری و شورای شهر اصفهان ، دانشگاه علوم پزشکی و مهاونت های بهداشت و درمان بهره مند شدیم اما از آنجایی که معتقدیم دیابت پرهزینه و مادام العمر است بر این باوریم که کار در این عرصه بسیار سنگین است.
رئیس هیات مدیره خیریه دیابت استان اصفهان با اشاره به اینکه خیریه دیابت اصفهان هم اکنون به بیش از 100 هزار بیمار دیابتی نیازمند خدمات درمانی ارایه می کند، بیان می کند: 13 درصد افراد بالای 30 سال در استان اصفهان دیابت شناخته شده دارند و 1.5 برابر این آمار هم بیماران ناشناخته وجود دارند.
4 هزار بیمار مبتلا به دیابت در مؤسسه خیریه دیابت اصفهان پرونده دارند
در ادامه مدیر عامل خیریه دیابت استان اصفهان نیز به معرفی این مؤسسه پرداخته و می گوید : این مؤسسه در سال 1378 تشکیل و با تأیید اداره ی کل امور اجتماعی استانداری اصفهان به شماره ی 976 ثبت نیروی انتظامی و ثبت اسناد شد.
احمد نیلفروشان می افزاید:از آنجا که دیابت بیماری فراگیر شایع و پرهزینه است شعار این مؤسسه ” آموزش، کنترل و پیشگیری ازدیابت ” است تا افراد در معرض خطر به آن مبتلا نشوند. ا
وی با اشاره به اینکه مؤسسه خیریه دیابت استان اصفهان دارای هیئت امنایی مرکب از اساتید، خیرین و معتمدین اصفهان و همچنین هیئت مدیره با هفت نفر عضو و یک نفر بازرس می باشد و هر دو سال یکبار پروانه مؤسسه تمدید شده است، اظهار می کند: محل فعلی مؤسسه در طبقه فوقانی دارالشفای حضرت جواد الائمه (ع) واقع در چهار راه شکرشکن اصفهان می باشد و به ارایه خدمت در زمینه های مشاوره تغذیه ، روان شناسی ، ورزش ، دارویی وآزمایشگاهی می پردازد.
مدیر عامل خیریه دیابت استان اصفهان اضافه می کند: این مؤسسه تقویت کننده نظام مقابله با بیماری دیابت محسوب می شود که در حال حاضر حدود چهار هزار بیمار دیابتی ثبت نام شده و حدود 3500 بیمار در حال پذیرش را تحت پوشش خود قرار داده است .
به گفته وی ،این مؤسسه با مشارکت دانشگاهیان، خیران و معتمدان اصفهانی به ارایه خدمت در زمینههای مشاوره تغذیه ، روان شناسی، ورزش و دارویی ـ آزمایشگاهی میپردازد.
نیلفروشان خاطر نشان می کند: هنر ما شناسایی افراد مبتلا به بیماری دیابت است که هفته ای یک روز کلاس های آموزشی با حضور اساتید مجرب مرتبط در این مؤسسه برگزار و بیماران روش های آموزش ، کنترل و پیشگیری را آموزش می بینند.
وی با اشاره به نامگذاری امسال از سوی سازمان بهداشت جهانی به نام “سال خود مراقبتی” ، می گوید: این نامگذاری اهمیت مدیریت سلامت بدن انسان برای دوری از آسیب ها را بیشتر مسجل می کند.
مدیر عامل خیریه دیابت استان اصفهان با تقدیر از معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که در امر آموزش و تبادل جزوات و نشریات همکاری خوبی با این مؤسسه دارند ، اظهار امیدواری می کند که در هر گوشه شهر برای کنترل و آموزش از تازههای این بیماری درصدد ساخت و تأسیس مراکز کنترل دیابت هستیم.
تکمیل ساختمان دیابت اصفهان نیازمند 600 میلیون تومان اعتبار
متاسفانه در اصفهان نیمی از بیماران دیابتیک با توجه به اینکه آموزش و پیشگیری نبوده ، وارد چرخه درمان شده اند و به همین دلیل اصفهان و یزد را در رأس آمار مبتلایان به دیابت قرار داده اند.
قائم مقام مدیر عامل خیریه دیابت استان اصفهان با بیان مطلب فوق و با اعلام اینکه به طور متوسط سالانه 6 میلیون نفر در ایران و حدود 220 هزار نفر در شهر اصفهان به بیناری دیابت مبتلا می شوند ، بیان می کند: با توجه به اینکه از هر 5 نفر شهروند اصفهانی یک نفر به دیابت مبتلا است ، مرکز تخصصی دیابت اصفهان قرار است در خیابان بزرگمهر – خیابان بلال – چهارراه پنجم راه اندازی شود و بیماران دیابتی با مراجعه به این مرکز تحت پوشش آیین نامه حفظ و توسعه سلامتی قرار گیرند.
محمد طیفوری می گوید: زمین 195 متر مربعی این مؤسسه توسط مرحومه ای وقف شده است که قرار است با 860 متر مربع زیربنا در6 طبقه که مجهز به داروخانه، آزمایشگاه ، پزشک ، کلینیک ، اتاق های آموزش و مشاوره و همه بخش هایی که یک بیمار از بدو مراجعه تا بهبودی کامل نیاز دارد ، راه اندازی شود ، ضمن اینکه شهرداری و شورای شهر اصفهان هیچگونه هزینه ای جهت پروانه احداث ساختمان دریافت نکردند که جای تقدیر از این نهاد دارد.
وی تصریح می کند: ساختمان مرکز تخصصی دیابت اصفهان تاکنون 75 درصد پیشرفت فیزیکی داشته که تخمین زده می شود تا اتمام ، تجهیز و راه اندازی این ساختمان حدود 600 میلیون تومان اعتبار نیاز است و به طور قطع تکمیل و راه اندازی آن در گرو مساعدت و حمایت همه جانبه خیران است.
کارشناس ارشد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از خیران نیکوکار خواست که با واریز کمک های خود به شماره حساب های 1706016561 بانک ملت با شماره شبای IR56 0120 0000 0000 1706 0165 61، شماره حساب 0105412421000 بانک ملی با شماره شبای IR40 0170 0000 0010 5412 4210 00 ،شماره حساب 0103461488001 بانک صادرات با شماره شبای IR83 0190 0000 0010 3461 4880 01 و شماره عابر بانک ملی مؤسسه 6037991199523949 در راه اندازی پایگاه ثابت خدمت به بیماران دیابتی گام های خیرخواهانه و خداپسندانه بردارند.
وی تاکید می کند : خیران با کمک و مساعدت خود و حضور در خیریه ها به بیماران دیابتیک بی بضاعت با توجه به هزینه های سرسام آور درمان کمک کنند زیرا این بار سنگین با همت یک ارگان یا چند نفر به منزل نمی رسد.
طیفوری در پایان با اشاره به اینکه مؤسسه دیابت اصفهان در صدد ساخت و تأسیس مراکز کنترل دیابت برای مراجعه مردم جهت کنترل و آموزش این بیماری برآمده است، اظهار می کند: چنانچه خیران زمین یا ساختمانی برای برپایی پایگاه بیماریابی ، آموزش ، کنترل و پیشگیری دیابت در نقاط مختلف اصفهان اهدا کنند ، این مؤسسه آماده سازماندهی و راه اندازی این مراکز خواهد بود.
منبع:قدس آنلاین
Thursday, 14 November , 2024