مهدی چمران گفت: شهید چمران در جنوب لبنان برای اولین بار در تاریخ تانکهای اسرائیل را به آتش کشید و آنها از جنوب لبنان بیرون کرد.

مهدی چمران عضو شورای اسلامی شهر تهران و برادر شهید چمران در مراسم بزرگداشت شهادت چمران که با حضور سردار دهقان وزیر دفاع و جمعی از همرزمان شهید در تالار اندیشه برگزار شد به توصیف شخصیت چند بعدی شهید چمران پرداخت.

وی با اشاره به ویژگی‌های مختلف روحی شهید چمران گفت: چمران یک شخصیت چندی بعدی و جامعه اضداد بود. روحیه جهادی، جنگ‌آوری، رزمندگی و فرماندهی را در حد اعلای خود داشت. زمانی که جنگ شروع شد در کنار رهبر معظم انقلاب به اهواز و ستاد جنگ‌های نامنظم را تشکیل دادند. شخصی پیدا نمی‌شد که همپای او جنگیده باشد و به عنوان یک فرمانده و رزمنده در جنگ حضور داشته باشد. او ۸ سال در مقابل اسرائیل جنگیده بود. خیلی‌ها شعار جنگ می‌دادند اما او عملاً در مقابل اسرائیل می‌جنگید. در جنوب لبنان برای اولین بار در تاریخ تانک‌های اسرائیل را به آتش کشید و آنها را از جنوب لبنان بیرون کرد.

وی افزود: ایران هنوز در آن زمان ایران شاهنشاهی بود و تجربه جنگ‌آوری نداشت اما چمران با تجربه‌ای که از او لبنان داشت توانست کارهای فراوانی کند. حادثه به یاد ماندنی پاوه، آزادسازی سوسنگرد، دشت آزادگان، اهواز، خرمشهر و آبادان جای پای رزمندگی او است. در عین حال یک عارف به تمام معنا بود. او شاید اولین دانشمند فیزیک هسته‌ای کشورمان بود و فیزیک پلاسما را شروع کرد. دکترایش از دانشگاه بریکلی کالیفرنیا گرفت و از برجسته‌ترین محققینی بود که تحقیقاتش به کار گرفته می‌شد و در عین حال مدیر، سیاستمدار، تحلیلگر و یک هنرمند بزرگ بود.

مهدی چمران با اشاره به علاقمندی شهید چمران به موضوع شهادت گفت: بحث شهادت و شهادت‌طلبی شهید چمران موضوعی است که همه عمر او را به خود مشغول کرده بود. وقتی حادثه پاوه تمام شد دست نوشته‌ای نوشت و در آن عنوان کرد من در لبنان هرشبم یک کتاب بود. او با تجربیات زیاد و با امکانات کم در مقابل دشمن می‌جنگید و تمام صخره‌ها و دره‌ها را طی می‌کرد تا وظایف خود را به خوبی انجام دهد. در ایران هم به سختی خو گرفته بود. هر جا مشکل و سختی بود در آنجا خود را می‌یافت. می‌گوید من از جلسات خوشحالی و سرور گریزان بودم و هرجا خطری وجود داشت آنجا خود را می‌یافتم.

برادر شهید چمران در ادامه تصریح کرد: به محض آنکه در غرب کشور ضدانقلاب حمله کرد و پاسگاهی را گرفت شهید چمران راهی آنجا شد لباس رزم پوشیده و جلوتر از تانکها به سوی دشمن تاخت و منطقه را آزاد کرد در حادثه پاوه نیز با هلیکوپتر وسط حلقه محاصره دشمن پیاده شد. ۲ شبانه روز جنگید تا بالاخره با فرمان امام و حضور رزمندگان آنجا نیز آزاد شد بعد به مریوان و بانه رفت و خود را به سردشت رسانید. ۱۰ روز توانست خطه کردستان را آزاد کند وقتی سوسنگرد محاصره شد به سمت دشمن رفت و زمانی که فهمید دشمن می‌خواهد همه نیروهای او را محاصره کند فرمان نظامی عقب‌نشینی داد و خودش تنها بر حلقه محاصره تانکهای عراقی قرار گرفت و به آنها حمله کرد. شهید اکبر چهره‌قانی هم در آن زمان همراه او بود و در همان لحظات به شهادت رسید. آن شب که شب تاسوعای حسینی بود سرانجام چمران توانست بسیاری از نیروهای عراقی را کشته و به شکسته شدن حصر سوسنگرد کمک کند.
منبع تسنیم