نشریه کریستین سانیس مانیتور در گزارشی با عنوان ‘وقتی کابوس تحقق یافت’ به رونمایی از مدل ایرانی پهپاد RQ-۱۷۰ پرداخت.
نشریه کریستین سانیس مانیتور در گزارشی با عنوان “وقتی کابوس تحقق یافت” به رونمایی از مدل ایرانی پهپاد RQ-170 پرداخت، در این گزارش آمده است: ایران دو روز پیش مدل ساختهشده از روی پهپاد رادارگریز آمریکایی را ــ که سال 2011 به دست آنها افتاده بود ــ رونمایی کرد، مقامات نظامی این کشور اعلام کردند که توانستهاند رمز و راز این پهپاد را کشف کرده و حتی قابلیت رزمی را به آن افزودهاند.
این نشریه به نقل از رسانههای ایرانی نوشته است که هرچند مدل ایرانی RQ-170 از پهپاد اصلی کوچکتر است اما توانایی بمباران و حمله به کشتیهای جنگی آمریکایی در هر نبرد احتمالی را دارد. این در حالی است که تلویزیون دولتی ایران نواری ویدئویی را منتشر کرد که از فراز یک ناو هواپیمابر آمریکایی فیلمبرداری شده بود.
در این گزارش آمده است که مهندسان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مأمور شدند تا پهپاد به دام افتاده آمریکایی را مهندسی معکوس کنند، پهپادی که در زمان اجرای مأموریتهای “سیا” برای جاسوسی از پایگاههای نظامی و هستهای ایران، تقریباً بهصورت سالم به دست ایرانیها افتاد.
پس از این ماجرا، ایرانیها سرخوش از اقدام خود اعلام کردند که این پهپاد در یک “کمین الکترونیک” به دام افتاد، امری که نشان دهنده قدرت فنی ایران است.
در مقابل مقامات ایالات متحده اعلام کردند که ایران برای ساخت نمونهای از روی بدنه و شکل ایرودینامیک این پهپاد پیچیده رادارگریز همچنین تجهیزات شناسایی برتر تکنولوژیکی آن ناتوان هستند، اما ایرانیها احتمالاً با کمک روسیه و چین میتوانستند چنین کاری کنند.
کریستین ساینس مانیتور در ادعایی اعلام کرد که در دسامبر 2011 یک مهندس ایرانی که در کار رمزگشایی از حافظه این پهپاد درگیر بود به این نشریه گفته است که ایرانیان بهآرامی (بدون برانگیختن حساسیت) سیستم ناوبری جی.پی.اس. پهپاد را از کار انداختهاند و توانستهاند آن را در یک پایگاه در شرق این کشور به زمین بنشانند. این در حالی بود که تنها چند ماه پیش از آن ارتش آمریکا طی یک قرارداد 47 میلیون دلاری بهدنبال یافتن راهی برای رفع آسیبپذیری این سیستم جی.پی.اس. بود.
در آن زمان دولت آمریکا و مقامات اطلاعاتی این کشور ادعا کردند که این هواپیما به هیچ وجه بهصورت الکترونیکی از سوی ایران “ربوده” نشده است بلکه سقوط کرده است. وجود پهپاد رادارگریز هیچگاه بهطور رسمی تأیید نشد تا اینکه ایران آن را در تلویزیون خود به نمایش گذاشت.
بهنوشته این نشریه، مهندسان ایرانی دو هارد این پهپاد را رمزگشایی و تعیین کردند که این هواپیمای بدون سرنشین 13 مأموریت بر فراز افغانستان و پاکستان داشته است. بعدها یک نوار ویدئویی پخش شد که بهگفته ایرانیها از حافظه این پهپاد استخراج شده و مربوط به فرود آن در فرودگاه قندهار در افغانستان است.
تصاویر منتشر شده در روز یکشنبه قسمت زیرین پهپاد و ارابه فرود آن را برای اولین بار نشان داد، در حالی که تنها آسیب کمی به محفظه سنسورها، دوربین و ارابه فرود آن وارد آمده بود.
منبع:تسنیم
Sunday, 24 November , 2024