سه هفته پس از درگذشت خاخام “یوسف همدانی کهن” رهبر یهودیان ایران، فرقه حریدی “ناتوری کارتا” درگذشت.
محورهای اصلی اخبار روز گذشته رسانه های انگلیسی زبان صهیونیست ها درباره ایران شامل عزاداری فرقهای از یهودیان در پی درگذشت یک خاخام ایرانی، تصمیم کمیته روابط با کشور میزبان سازمان ملل به عدم اقدام درباره خودداری آمریکا در صدور ویزا برای سفیر پیشنهادی ایران، تقاضای اسرائیل از کشورهای 1+5 برای رد درخواستهای ایران در مذاکرات هستهای، و اقدام جوانان عضو حزب اسرائیلی “خانه یهودی” به خریدن بلیط نمادین هواپیما برای سفر یک سیاستمدار اسرائیلی – عربی به ایران میشود.
سه هفته پس از درگذشت خاخام “یوسف همدانی کهن” رهبر یهودیان ایران، فرقه حریدی “ناتوری کارتا”درگذشت وی را عزا گرفتند. عنوان مقالهای که توسط این فرقه افراطی منتشر شده “عزای شدید برای هزاران یهودی ایرانی” است که خاخام ایرانی را به خاطر انکار و بیاعتقادی کامل به صهیونیسم ستایش کرده است.
عزای هزاران یهودی برای خاخامی ضدصهیونیست/ ماجرای بلیط سیاستمدار اسرائیلی به ایران/ درخواستهای صهیونیستها از آمریکا درباره برنامه هستهای ایران/ تصمیم سازمان ملل برای سفر ابوطالبی به آمریکا /// آماده برای انتشار
یکی از کمیتههای سازمان ملل سهشنبه پس از شنیدن اظهارات دو طرف تصمیم گرفت درباره خودداری آمریکا از صدور ویزا برای سفیر انتخابی ایران در سازمان ملل هیچ اقدامی نکند. کمیته روابط با کشور میزبان میتوانست به مجمع عمومی پیشنهادی دهد و یا از دفتر حقوقی سازمان ملل نظرخواهی کند. اما”نیکولاس امیلیو” رئیس کمیته پس از پایان جلسه به خبرنگاران گفت این موضوع همچنان در دستور کار کمیته قرار دارد و “اگر لازم شد دوباره به آن برمیگردیم.”
عزای هزاران یهودی برای خاخامی ضدصهیونیست/ ماجرای بلیط سیاستمدار اسرائیلی به ایران/ درخواستهای صهیونیستها از آمریکا درباره برنامه هستهای ایران/ تصمیم سازمان ملل برای سفر ابوطالبی به آمریکا /// آماده برای انتشار
“استفان دوجاریک” سخنگوی سازمان ملل به خبرنگاران گفت: تا جایی که ما میدانیم این پرونده درباره یک نماینده دائم منحصر به فرد است. ایران و آمریکا دیدگاههای خود را درباره این رویداد مطرح کردند و بحث با حضور چندین هیئت نماینده صورت گرفت.” “رزماری دیکارلو” جانشین سفیر آمریکا نماینده این کشور و غلامحسین دهقانی مسئول امور و جانشین سفیر ایران هم نماینده این کشور در گفتگوها بودند.
به گفته دیپلماتهای حاضر در این جلسه خصوصی، کره شمالی، کوبا و بلاروس در حمایت از ایران صحبت کردند. دهقانی در این جلسه گفت ابوطالبی “دیپلماتی باسابقه و شناختهشده است که تا کنون در سه پست سفارتی دیگر کار کرده است” و اقدام آمریکا “به وضوح متضاد” با توافق این کشور با سازمان ملل مبنی بر صدور بلافاصله ویزا برای سفراست صرفنظر از اینکه سفیر از کجا آمده است.
دهقانی همچنین از مشاور قانونی سازمان ملل خواست “همه اقدامات لازم را انجام دهد تا مقامات آمریکایی را مجبور کند به تعهدات قانونی خود تحت “توافقنامه دفتر اصلی” پایبند بماند.” به علاوه، وی از کمیته درخواست کرد تا از آمریکا بخواهد در تصمیم خود تجدیدنظر کند.
از طرف دیگر آمریکا گفت مسئولیت خود به عنوان کشور میزبان سازمان ملل را بسیار جدی میگیرد اما درباره نقش اثبات شده ابوطالبی در بحران گروگانگیری نگرانیهای عمیق خود را ابراز کرد. نماینده آمریکا گفت که نمیتواند تحمل کند کسی که حق حفاظت دیپلماتهای آمریکایی را از آنها منع کرده، درون آمریکا حق حفاظت داشته باشد. دیپلماتهای حاضر در جلسه گفتند هیچ کشور دیگری از موضع آمریکا دفاع نکرده است.
کمیته میزبان درباره یک موضوع دیگر هم بحث کرد: اینکه به خاطر تحریمهای آمریکا و سازمان ملل بر سر مسئله هستهای ایران، این کشور تقریباً غیر ممکن است بتواند بانکی در نیویورک برای انجام کارهای تجاری خود پیدا کند. امیلیو به خبرنگاران گفت: “انتظار دارم در آینده نزدیک پیشرفتهای مثبتی در این زمینه ایجاد شود.”
تیترها درباره کوتاه آمدنها و امتیاز دادنهای ایران همه صرفاً بخشی از استراتژی مذاکرهای تهران است. آن دسته از ما که صرفاً تیترهای خبری را میخوانیم، طی این هفته شاید به این نتیجه رسیده باشیم که ایران آماده است تا امتیازهای بزرگی درباره برنامه هستهای خود بدهد و بحران برنامه هستهای نظامی این کشور شاید همین الآن هم برطرف شده باشد.
عزای هزاران یهودی برای خاخامی ضدصهیونیست/ ماجرای بلیط سیاستمدار اسرائیلی به ایران/ درخواستهای صهیونیستها از آمریکا درباره برنامه هستهای ایران/ تصمیم سازمان ملل برای سفر ابوطالبی به آمریکا /// آماده برای انتشار
یکی از این تیترها این بود که “ایران نیمی از ذخیره اورانیوم غنای بالای خود را خنثی کرده است.” تیتر دیگر این بود که علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که این کشور و قدرتهای جهانی درباره رآکتور آب سنگین اراک به توافق رسیدهاند؛ رآکتوری که پس از پایان ساخت نخواهد توانست برای سلاح هستهای پلوتونیوم تولید کند.
ایران ظاهراً دارد تمایل نشان میدهد که درباره دو راه رسیدن به ساخت سلاح هستهای کوتاه بیاید: غنیسازی اورانیوم و تولید پلوتونیوم. این دقیقاً پیامی است که تهران امیدوار است غرب دریافت کند. اما نگاهی دقیق به گزارشهای منتشره و درکی صحیحتر از برنامه هستهای ایران نتیجهای کاملاً متفاوت به دست میدهد. مثلاً کاهش ذخیره اورانیوم امتیازی نیست که ایران بدهد، بلکه صرفاً اجرای تعهدی است که ماه نوامبر 2013 در قالب توافق موقت داده است. تهران پذیرفت که ذخیره اورانیوم 20 درصد خود را از بین ببرد که حتی برای ساخت یک بمب هم کافی نبود، تا در عوض بتواند ذخیره اورانیوم غنای کمتر خود (3 تا 5 درصد) را حفظ کند، که برای ساخت دستکم شش بمب کافی است.
این استراتژی ایران در مذاکره با قدرتهای جهانی است: نگهداری و به حداکثر رساندن دستاوردها و به حداقل رساندن امتیازهایی که میدهد. بنابراین به جای پذیرش درخواست قدرتهای جهانی برای تغییر رآکتور اراک به گونهای که دیگر توان تولید مواد مناسب برای تولید بمب را نداشته باشد، پیشنهاد داده تا تغییرات فنی در این رآکتور ایجاد کند تا ظرفیت تولیدی آن را کاهش دهد، اما از بین نبرد. این تغییرات در صورتی که ایران تصمیم بگیرد از توافق تعدی کند، قابل برگشت هستند.
پیشنهاد آمریکا تقاضا از ایران برای ایجاد نظام نظارتی بیسابقه درباره برنامه هستهای این کشور در قالب بخشی از توافق نهایی است. این کار برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای در آینده لازم است، اما کافی نیست. نظامهای نظارتی بینالمللی بینقص نیستند و همیشه شکست میخورند، همانگونه که تا کنون تشخیص ندادهاند که ایران مخفیانه برنامه هستهای نظامی را آغاز کرده است.
بنابراین توافقی مورد نیاز است که بتواند زمان رسیدن ایران به بمب را طولانیتر کند، در صورتی که ایران تصمیم بگیرد ناظران را اخراج کند و یا از پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی خارج شود. به این منظورقدرتهای جهانی باید از ایران بخواهند اکثر سانتریفیوژهای خود را از بین ببرد و تنها تعدادی نمادین از سانتریفیوژهای غیرپیشرفتهاش را نگه دارد. همچنین بخواهند که ایران ذخیره اورانیوم غنیشده خود را به غنای پایین و اندازهای نمادین برساند، مقداری کمتر از میزان لازم برای ساخت یک بمب.
همچنین باید بخواهند که ایران تأسیسات هستهای نزدیک قم را از بین ببرد. باید بخواهند که این کشور رآکتور اراک را از بین ببرد تا برای مصارف نظامی قابل استفاده نباشد. و باید بخواهند که ایران به سؤالات موجود درباره برنامه هستهایش پاسخ بدهد. همچنین باید مطمئن شوند که توافق نهایی مورد تأیید شورای امنیت قرار میگیرد و تا چندین سال پایدار خواهد بود، مدتی که موجب تغییر دائم و واقعی در رفتارها و سیاستهای ایران شود.
صالحی که توافق بر سر رآکتور اراک را “گزارش داد”، درباره نیاز به افزایش تعداد سانتریفیوژها به 20 هزار عدد برای تولید 30 تن سوخت نیز صحبت کرد. این پیشنهاد باید رد شود، چون ایران نیازی به تولید سوخت برای رآکتور بوشهر ندارد، این کشور سوخت مورد نیاز خود را از روسیه میگیرد.
موضع رسمی اسرائیل همچنان تقاضای از بین رفتن کامل برنامه هستهای ایران است، اما به نظر میرسد که حتی آمریکا به عنوان متحد نزدیک اسرائیل هم تصمیم خود را گرفته تا به ایران اجازه دهد برنامهای هستهای با محدودیتهای معین داشته باشد. بنابراین حتی اگر بیانیههای عمومی اسرائیل هم موجب تغییر در موضع آمریکا در مذاکرات نشود، در جلسات خصوصی بین مقامات اسرائیلی و آمریکایی باید به توافقی برسیم که اسرائیل بتواند آن را بپذیرد، حتی اگر این توافق شامل توان محدود ایران در غنیسازی اورانیوم باشد.
“باسل غطاس” سیاستمدار اسرائیلی – عربی اخیراً به اعراب مسیحی توصیه کرده بود تا از پیوستن به ارتش اسرائیل خودداری کنند و نامههای ثبتنام خود را آتش بزنند. جوانان عضو حزب “خانه یهودی” هم در پاسخ بلیطی ساختگی برای غطاس فرستادند. مقامات حزب خانه یهودی به وی پیشنهاد کردند به کشوری برود که او را مجبور به ثبتنام در ارتش نکنند.
عزای هزاران یهودی برای خاخام ضدصهیونیست/ ماجرای بلیط سیاستمدار اسرائیلی به ایران
این جوانان اسرائیلی همچنین از غطاس خواستند تا از سمت خود در پارلمان استعفا دهد، کارت شناسایی اسرائیلی خود را بسوزاند و به ایران برود. به علاوه خطاب به غطاس و به شوخی نوشتند: “برای کمک به شما در این کار نسبتاً دشوار، برایتان بلیطی ویژه در پرواز هواپیمایی ایران خریده ایم، تا شرایط را برایتان سادهتر کنیم.”
منبع: ره به ری
Sunday, 24 November , 2024